İl Sağlık Müdürlüğü Ekiplerinden Polislere İlk Yardım Eğitimi

SAKARYA - İl Sağlık Müdürlüğünce, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polislere temel ilk yardım eğitimi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitimlerde ilk yardım uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, yaralının değerlendirilmesi, hava yolu tıkanıklıkları, kanama, şok, yara, kırık, çıkık, burkma, kafa ve omurga yaralanmaları, kalp krizi, şeker hastalığı, ateşli havale, epilepsi, boğulma, koma, zehirlenme ve yaralı taşıma teknikleri polislere anlatıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı İbrahim Bedir, eğitim sonrası yaptığı açıklamada, polisin görev yaparken acil müdahale gerektiren konularla sık sık karşılaştığını söyledi.

Bedir, "Sağlık ekipleri olay yerine gelen kadar geçen sürede can kayıplarını aza indirmek için temel ilk yardım eğitiminin alınması hayati önem arz etmektedir. Eğitimi veren personele teşekkür ediyoruz" dedi.

Uzm. Dr. Murat Alemdar ise Türkiye'de bazı meslek gruplarının riskli birim yüzdesinin fazla olduğunu belirterek, emniyet teşkilatının bunların başında geldiğini ifade etti.

"Unutulmaması gereken temel ilk yardımın kime, nerede ve ne zaman lazım olacağının belli olmaması" diyen Alemdar, "Bu yüzden Sakarya'da yaşayan vatandaşlarımızın bu eğitimi almaları en büyük temennimizdir. Kurumumuzca vatandaşlarımıza bu konuda gerekli desteği vermekteyiz. Müracaat etmeleri halinde herkes bu eğitimlerden ücretsiz olarak istifade edebilecek. Bilinçli yapılan ilk yardım hayat kurtarır. Bilinçli fert sağlıklı toplum demektir" ifadelerini kullandı.

Eğitim sonrası polislere sertifika verildi.

Kaynak: AA