Muhtar, Mahallesine Hizmet Gelmediği İddiasıyla Açlık Grevine Başladı

GİRESUN - Doğankent ilçesi Yeşiltepe Mahallesi muhtarı Hamza Aracı, yeteri kadar yol ve su hizmeti alamadıklarını iddiasıyla açlık grevine başladı.

Aracı, belediye binası önünde kurduğu çadırda, "Ben Yeşiltepe Mahallesi muhtarı olarak saymış olduğum ihtiyaçlarım karşılanana kadar belediye binası önünde mücadele başlattım" yazılı pankartla açlık grevi yapıyor.

Muhtar Aracı, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhtarı olduğu mahallenin sorunlarının giderilmediği gerekçesiyle açlık grevine başladığını söyledi.

Açlık grevini istekleri karşılanıncaya kadar sürdüreceğini ifade eden Aracı, şunları kaydetti:

"Mahallemizin Kıyıköy yolu araç gidiş ve gelişine uygun hale getirilmeli. Mahallenin su ile elektrik sorunu giderilmeli. Mahallemde iki cami olmasına karşılık bir tane olsun imam hatip okulu yok, bu ihtiyacımızın da karşılanması gereklidir. Mahallemizden yıllardır Merkez Mahallesi'nde bulunan okullara öğrenci gidip gelmektedir. Yağmuru, çamuru var, bizim öğrencilerimiz de servisten yararlanmalıdır. Hizmet alabilmek için isteklerimizi yöneticilere iletmemize rağmen sorunlarımız giderilemedi, bunun sonucunda grev kararı aldım. İsteğim yetkililerden anlayışlı davranarak konuya eğilmeleridir. Aksi halde isteklerim yerine getirilene kadar grevimi sürdüreceğim"

-Belediye Başkanı Kabadayı: "Şov amaçlı yapılan bir hareket"

Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ise açlık grevinin şov amaçlı bir hareketten başka bir şey olmadığını ve mahallenin hizmet konusunda bir sıkıntısı bulunmadığını savundu.

Daha önce belediye olarak birçok mahallede betonlama çalışması yaptıklarını anımsatan Kabadayı, "Bunu yaparken de vatandaş belediye işbirliğiyle yaptık ve bir tek Yeşiltepe Mahallesi kaldı. Orayla ilgili de toplantı yaptık. Yolun çimentosu, çakılı, kumu, nakliyesi benden, sadece işçiliği vatandaştan. Biz bununla ilgili vatandaşlarla mutabakata vardık, o gün bugün 'biz işçilik için hazırız' diyen olmadı. Bugün hazırız deseler malzemeyi bugün de gönderirim. Grev şov amaçlı yapılan bir hareket, başka bir şey değil, hizmet konusunda bir sıkıntı yok"ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA