Kastamonu'da 250 Adet Keklik Doğaya Bırakıldı

KASTAMONU - Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Alpagut köyünde 250 keklik doğaya bırakıldı.

Kastamonu'da keklik popülasyonunu artırmak için Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Alpagut köyünde doğaya keklik salınımı gerçekleştirildi.

Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Nurullah Gürkan, Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık ve çok sayıda köylünün katıldığı etkinlikte, 250 keklik doğaya bıraklıdı.

Orman ve Su İşleri Kastamonu İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yaban hayvanı yerleştirme programı kapsamında bu yıl Kastamonu genelinde bin keklik salımı gerçekleştireceklerini belirtti.

Uyanık, şöyle konuştu:

"Salmış olduğumuz keklikler doğaya 1-2 hafta içerisinde adapte olmuş olacaklar. Bölgeye alışacaklarını düşünüyoruz. Tabi burada köylülerimizin yırtıcı hayvanlarla mücadele konusunda desteklerini bekliyoruz. Aynı zamanda kaçak av konusunda ihbar mekanizmasıyla bizi uyarırlarsa yine yardımcı olacaklardır. Bölgede 3 yıl av yasağı uygulanacak."

Uyanık, keklik salımını gerçekleştirmeden önce yerleşim yerinde fizibilite çalışmaları yaptıklarını aktararak, "Daha önce keklik popülasyonun olduğu kayalık alanda, kekliğin su ve yeme kolayca ulaşabileceği noktalarda bu salımları gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA