Sinan Mahallesi'nde Görüntü Görüntü Kirliliğini Önleyecek Proje Uygulanıyor

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneğini ziyaret ederek uygulanan projeyi inceledi.

Sevimçok, Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Kurul ve dernek yöneticileriyle görüştü ve Sinan Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bugüne kadar yapılan çalışmaları inceledi.

Sinan Mahallesi projesinin örnek bir proje olduğunu dile getiren Sevimçok, projenin Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Dükkanların dış cephelerinin tek tip olmasının görüntü kirliliğini ve kalitesizliği ortadan kaldırdığını anlatan Sevimçok, mahallenin yeni haliyle açık bir AVM'yi andıracağını kaydetti.

Sinan Mahallesi'ndeki esnaf ve sanatkarın epey bir zorluk çektiğini ve haliyle sabırsızlanarak bir an önce çalışmaların tamamlanmasını istediklerini söyleyen Sevimçok, çalışmalarda sona yaklaşıldığını, esnaf ve sanatkarın beklentilerinin en kısa zamanda gerçekleşeceğini ifade etti.

Dernek Başkanı Saim Koçak ise Sevimçok'un ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Koçak, dernekleri sayesinde bölgedeki esnaf ve sanatkarın tek çatı altında birleştiğini, bu sayede tek ses olarak sorunları ilgili makamlara ulaştırabildiklerini belirtti.

Mahalledeki tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildiren Koçak, Muratpaşa Belediyesinin prestij projelerinden Sinan Mahallesi çalışmasında aydınlatmadan yürüyüş yollarına, dükkanların dış giydirmelerine kadar her şeyin standart ve nizami bir şekilde olacağını, projenin bitiminden sonra özledikleri ve hayal ettikleri bir mahalleye kavuşacaklarını anlattı.

Kaynak: AA