Siirt’ta 19 Bin Aileye, 19 Bin Ton Kömür Dağıtılacak

Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) dar gelirli vatandaşlara yapılacak kömür dağıtımına başladı.

Siirt’ta 19 Bin Aileye, 19 Bin Ton Kömür Dağıtılacak
SYDV’den sorumlu Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Doğan Mahallesi Şeyh Musa Mezarlığı arka tarafında bulunan kömür dağıtım deposunda incelemelerde bulunarak, Siirt merkez ve köylerde bulunan dar gelirli ailelere bugünden itibaren dağıtıma başlanıldığını söyledi.

Dar gelirli vatandaşların soğuk havalardan etkilenmemeleri ve dağıtım sırasında sorun yaşanmaması için kömür dağıtımına bu yıl erken başladığını ifade eden Vali Yardımcısı Pala, “Bu yıl merkez köylerimiz dahil kömürler vatandaşımıza evlerinde teslim edilecektir. İnsan onuruna yakışır şekilde vatandaşımızın onuru incinmeden yardımlar yapılacaktır. Vakfımızda dosyası olan vatandaşımızın tekrar kömür için başvuru yapmasına gerek yoktur. Vatandaşımızın kömürü evine teslim edilecektir. Vakıfta muhtaçlık dosyası olmayanların da vakfa başvurmaları sonucunda, yapılan muhtaçlık incelemeleri sonucu durumu uygun olanlara da kömür yardımı yapılabilecektir” dedi.

AFGAN VE SURİYE UYRUKLU MÜLTECİLER DE YARARLANACAK
Vali Yardımcısı Mustafa Pala kömür yardımından Siirt'te ikamet eden Afgan ve Suriye uyruklu mültecilerin de yararlanacağını söyledi.

Pala, ”Vatandaşlara dağıtılacak Kömürlerin linyit kömürü ve Kütahya Tunçbilek’ten ilimize gelmektedir. Ayrıca kömürler hava kirliliği konusunda gerekli ölçütlere de uygundur” diye konuştu

Pala, kömür yardımında bulundukları ailelere ileriki süreçte gıda ve giyim yardımının da yapılacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA