Chp Edirne Milletvekili Gürkan Açıklaması

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, "AK Parti Edirne'ye öteden beriözel bir ilgi gösterdi ve göstermeye de devam ediyor" dedi.

Gürkan, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, CHP Edirne teşkilatının yaz dönemini verimli bir şekilde geçirdiğini söyledi.

Hafta sonu partisince Lüleburgaz'da ''Tarıma ve Çiftçiye Destek Mitingi'' düzenlendiğini anımsatan Gürkan, ''Ayçiçeği hasadı bitti, şimdi çeltik hasadı başladı.

TMO emanet alım yaparsa çiftçilerimiz kredi faizlerini atlatma fırsatı bulacaklar. Bu doğrudan üreticinin ve borsanın talebidir. Bunu bakana ilettik ama halen ses gelmedi. Sayın Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun mitingteki konuşmasına atıfta bulunarak, 'artık biz yurt dışına hayvan ithal etmiyoruz, Kılıçdaroğlu'nun bundan haberi yok dedi.

Tabii bunu Başbakan'a tavsiyede bulunuyorum. Partisinin il başkanı, Edirne Süt Birliği Başkanı'na bunu sorabilirler" diye konuştu.

CHP Edirne teşkilatının seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Gürkan, şöyle devam etti:

"AK Parti Edirne'ye öteden beri özel bir ilgi gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Edirne, hem partinin hem Başbakan'ın hedefinde. CHP öteden beri oy oranını her seçimde artırdığı iller var. Edirne, İzmir, Kırklareli gibi illerimiz var. Marmara ve Ege'deki illerimiz var çoğunlukta. İktidar partisinin Edirne ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptığını öğreniyoruz. Tarihi köprülerin yapılamaması buna en iyi örnektir."

Gürkan, 28 Eylül Cumartesi günü Kızılay tarafından düzenlenen sünnet şöleninde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun çocuklara hediye ettiği küçük altınların hangi bütçe ile alındığını merak ettiğini ve gerekirse bu konuyu meclise taşıyacağını ifade etti.

Gürkan, konuşmasının ardından Saraçhane Köprüsü ve Edirne Ticaret Borsası hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA