Büyükelçi Pohl'den Kayso'ya Ziyaret

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Büyükelçilik Ticaret Müsteşarı Cristoph Hallier Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ı ziyaret etti.

Türkiye'nin ekonomik başarısından bahsedildiğinde ilk akla gelen şehirlerden bir tanesinin Kayseri olduğunu belirten Pohl, "Türk-Alman ilişkileri çok yönlü ve söylenenlerden çok daha iyi noktalara gelmiş durumda. Bu ilişkiler ekonomi başta olmak üzere her alanda geçerli. Bu ziyareti varsa bir takım sıkıntıları yerinde dinlemek ve çözüm önerileri sunmak için gerçekleştirdik. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederim" dedi.

KAYSO Başkanı Boydak ise, geçen dönemki büyükelçi ile de çok yakın ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri bakacak olursak fazla söze gerek yok, icraatlar ortada. Almanya bizim en büyük dış ticaret ortağımız. Almanya ile hem ithalatta hem ihracatta hem de sanayi kültürümüzde büyük bir birlikteliğimiz var. Bunun devam etmesi sizinde desteklerinizle en büyük hedeflerimizdendir. Toplam 108 üyemiz Almanya'ya ihracat yaptı. Üyelerimiz yaklaşık yüzde 10'unun Almanya ile direk ihracat ilişkisi var. İhracatta Kayseri'nin ikinci en büyük pazarı Almanya'dır. Bizim için ne kadar önemli olduğu bu verilerden de anlaşılmaktadır. Bu yeni dönemde de Türk-Alman ilişkilerinin hem ekonomik hem de siyasi platformda daha da iyiye gideceğine inanıyorum. Almanya ile birçok bağlantılarımız var. Fahri Konsolosumuz Çağlar Soysaraç'ın da destekleri ile bu bağlantıları her geçen gün geliştirme gayretinde olacağız."

Kaynak: AA