Antdob, Carmina Burana'yı Yeniden Sahnelenecek

Antalya Devlet Opera ve Balesi , Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana'yı sahneye koyacak.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Carmina Burana, 120 kişilik kadroyla bir kez daha Antalya sahnesinde seslendirilecek.

"Yeni bir şey yaratmak istiyorsan mutlaka eski olanı kullan" anlayışı ile yapıtlar veren Orff, Carmina Burana'yı Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunan 200 kadar şiir ve şarkıdan esinlenerek oluşturmuştur. Konser, 3 Ekim Perşembe günü saat 20|00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Carl Orff'un Trionfi üçlemesinin ilk eseri olan Carmina Burana, ilginç Latince metinlere dayanıyor. Eserin ilk bölümünde doğa ve aşk konuları güçlü bir şekilde izleyiciyi sarıyor. Meyhanede geçen ikinci bölümün sonrasında üçüncü bölümün teması yine sevgi.

Dünyada ilk kez 1937 yılında gösterime konan ve Rönesans döneminden de etkiler taşıyan Carmina Burana, orkestra,koro ve solistlerden oluşan geniş kadrosuyla en etkileyici eserler arasında yer alıyor.

Orkestra, solist ve korodan oluşan 120 kişilik kadroyla seslendirilecek eserde Türkiye'nin en iyileri arasında gösterilen ANTDOB orkestrasını şef Hakan Kalkan yönetiyor. 47 kişilik koronun sahne alacağı gecenin koro çalışmaları ise Mahir Seyrek tarafından yapıldı.

Eserde Antalya Devlet Opera ve Balesinin solistleri soprano Nurdan K. Aydın, tenor Devrim Demirel ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı bariton Beran Sertkaya sahne alacak.

Kaynak: AA