“Uzay Yürüyüşü” İle Gelen Adım

MedicalPark Antalya Hastane Kompleksi’nde obezite, kireçlenme ve felç nedeniyle yürüme sıkıntısı çeken hastalar, “Alter G” adlı koşu bantlı tedavi yöntemi ile eski sağlıklarına kavuşuyor.

“Uzay Yürüyüşü” İle Gelen Adım
Uzay yürüyüşü anlamına gelen bu yöntem sayesinde hastaların kısa bir sürede tedavi imkanı bulduğu belirtilirken, cihazın yer çekimsiz ortam sağlayarak hastaların yürüme fonksiyonlarını kolay ve doğru olarak yapmalarını olanaklı hale getirdiği bildirildi.

"Alter G" ile tedavide felçli hastalarda beynin yeniden organize olmasının, hastanın yeniden yürümeyi doğru öğrenmesinin ve yürümenin doğru şekilde otomatikleşmesinin sağlandığı kaydedilirken, normal olarak yürüyüş yapamayan, yürümede aşırı zorlanan hastaların yerçekimsiz ortamda rahatlıkla yürüyebildiği ve koşabildiği ifade edildi.

MedicalPark Antalya Hastanesi Kompleksi Fizik Tedavi ve Rehebilatsyon Bölümü’nden Uzman Dr. Selkin Muluk, uzay yürüyüşünün yer çekimini belli oranlarda azaltarak hastaların yürümelerine olanak sağladığını belirtti.

Muluk, “Gerçekten uzaydaki ya da aydaki yer çekimi uygulayarak hastaların daha kolay yürümesini ve normalde yürüyemeyen, felçli ve ya işte ameliyatlı ve ya aşırı kilolu hastaların yürümesini kuvvetlenmesini ve günlük hayata adaptasyonunu sağlıyor. Yer çekimsiz ortamda normalde kullanamadığı kas gruplarını kullanıyor. Yürüyemeyen bir hasta bunda yürüyor. Ve seanslar sonrasında daha kuvvetli hale geliyor. Giderek dünyadaki yer çekimine yaklaştırdığımız bu egzersiz ortamı hastanın belirgin bir şekilde daha iyi yürümesini sağlıyor. Hastalarımız 10 seansta yürümeye başlıyor. Bastonla akrabalarının yardımıyla buraya gelen hastaların seanslar sonrasında kendi başlarına buradan yürüyerek gidebiliyor” dedi.

"TERAPİ ÇOK YARARLI"
Alter G cihazı ile tedavi gören hastalardan biri olan 63 yaşındaki Mehmet Selman Kutlam, “Alter G cihazının faydası var. 11’inci seanstayım. Faydası var. Şöyle var. Adım atmam daha rahat. Şimdi mekaniksel olarak basınçsız bir ortam. Gerçi bende basınç biraz yüksek ama buna rağmen çok rahat adım atıyorsunuz. Adım atmaya güvenmelisiniz. Kendinize güveniniz gelince de yürümeniz kolaylaşıyor. Terapi çok yararlı onu söyleyebilirim” diye konuştu.

49 yaşında işletmeci olan Fuat Ocak ise, “Yaklaşık 15 gün oldu. 10 seanslık bir süreç içerisinde herhangi bir sorunum kalmadı. Gayet iyi bir tedavi yöntemi oldu. Bel ve boyun fıtığım vardı. Önce boyun fıtığı tedavim yapıldı. Şimdi bel fıtığı tedavisi bitmek üzere herhangi bir sorunum kalmadı. Oturduğum yerden kalkamıyordum ve şiddetli kol ağırlarım başlamıştı Bunların hepsi bitti” dedi.

Kaynak: İHA