Sağlık Çalışanları Cep Telefonlarını Bıraktı
Ordu’da Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yan tarafına bir GSM şirketi tarafından yapılan baz istasyonu SES Ordu Şubesi tarafından protesto edildi.

“SAĞLIKSIZ ŞARTLARDA SAĞLIK HİZMET VERMEYİ İSTEMİYORUZ”
Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak çalışan Sevgi Aydın, “Sağlıksız şartlarda sağlık hizmet vermeyi istemiyoruz. Gördüğünüz gibi hastanemizin etrafından baz istasyonu yapılıyor. Hastanenin zaten kendi radyoaktif ortamı var. Bunların cihazları kullanımında da etkileri oluyor. Cihaz kullanımında ters etkileşim yapıyor. Nasıl cep telefonunu bilgisayarın yanına bıraktığınız da çaldığında etkileşim yapıyorsa, aynısını cihazlarda yapıyor. Hastaneler yüksek teknolojilerin kullanıldığı iş yerleridir. Bu iş yerlerinin yakınında böyle radyoaktif ürünlerin yerleştirilmesinin sakıncalı olduğunu biliyoruz. Bunlar ispatlanmış şeylerdir. Hastanemizde onkoloji bölümümüzde açıldı. Kanser için tedavilere başlandı. Kanser tedavisine başlanılan bir kurumda aynı zamanda böyle radyasyon yayan bu tür cihazların bulunmasının çok sakıncalı olduğunu biliyoruz” şeklinde konuştu.
Hastaneye tedavi için gelen Recep Elateş isimli vatandaş ise “Bana göre bu çok yanlış bir olay. Biz buraya tedaviye geldik. Daha çok hasta olmaya gelmedik” ifadelerini kullandı
