Ak Parti Yalova İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Yalova İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya İstanbul Milletvekili ve Yalova Koordinatör Milletvekili Osman Boyraz, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ilçe belediye başkanları ve il teşkilatı üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Pehlivan, 1 Ekim-1 Kasım tarihleri arasındaki aday adaylığı sürecini değerlendirdi.

Yalova'da AK Parti'de kimin aday adayı olacağı gibi bir kaygının olmadığına değinen Pehlivan, şöyle konuştu:

"Tek bir konuda derdimiz yok bizim. O da adayların kim olacağı. AK Parti için adayların kim olacağı hiç önemli değil. AK Parti'nin ilkelerine uygun yaşayan, uygun davranan namuslu, dürüst, temiz insan olması gerekir. Biz kişilere göre siyaset yapmıyoruz, millete göre siyaset yapıyoruz. Bu nedenle adayların kim olduğuna fazla takılmayacağız. Önemli olan o kişinin seçimi aldıktan sonra bir AK Partili gibi davranması, AK Parti'ye uygun hareket etmesi. Teşkilatlarımıza bağımlı olacak. Teşkilatların, milletin taleplerini yerine getirecek. Bütün millete eşit hizmet sunacak. Biz sadece AK Partililerin iktidarı olmayacağız."

Partide adaylık düşünenlerin düzenlenen toplantılara katılması gerektiğini ifade eden Mustafa Pehlivan, "Toplumun karşısına aday olmayı düşünen arkadaşımız partimizin her toplantısına katılacak. Danışmada yok, mahalle toplantısında yok, sokak gezilerinde yok, adaylık olduğu zaman koşarak gelecek, kimse kusura bakmasın. Teşkilatlarımızın desteğini almayan arkadaşımıza önce teşkilatın adamı olmayı öğren diyeceğiz" ifadesini kullandı.

Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar da toplantıda belediye hizmetlerini anlattı.

Daha sonra bir konuşma yapan Milletvekili Temel Coşkun ise aday adaylığı sürecine ilişkin şunları söyledi:

"1 Ekim-1 Kasım tarihinde müracaatlar başlıyor. Yürekli, becerikli kadınlarımızı siyasette görmek bize gurur verir. Siyasetin kırılma noktasıdır bu aday adayı süreçleri. Birbirimizi kırmayalım, birbirimizi incitmeden mücadelemizi yapalım ve sonuca razı olmak suretiyle gidelim. Rozetiyle değil davanın adamı olacak insanlarla bu yolu yürüyelim. Aday adaylığı herkesin hakkıdır, neticede tercihler yapılacaktır."

Kaynak: AA