Nasa Uzay Kampı Yetkilileri Özel Sanko Ortaokulu'nu Ziyaret Etti

NASA Uzay Kampı yetkilileri, Özel Sanko Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Sanko Holding'den yapılan yazılı açıklamada, dünyada sadece Kanada, Amerika ve Türkiye'de bulunan üç uzay kampından biri olan NASA Uzay Kampı Türkiye yöneticilerinden Operasyon Müdürü Mevlüde Karadağ ile Uzay Eğitimiyle Küresel Dostluk Program Müdürü Tolga Yıldırım'ın okulu ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yıldırım, Türkiye'de ilk uzay kampının 2000 yılında kurulduğunu, 50 ülkeden 135 bini aşkın öğrencinin kampı ziyaret ettiğini belirtti.

Kampa bilimi seven, bilim hakkında yeni şeyler öğrenmek isteyen öğrencilerin katıldığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Eğlenmek isteyen öğrenciler de kendilerine yer bulabiliyor. Eğitim esnasında öğrenciler, problem çözümünden kriz yönetimine kadar birçok alanda da kullanılan simülatörlü tekniklerle yaşayarak öğreniyorlar. NASA ile görüşmelerin de yapıldığı kampta astronotlar dönem dönem davet edilerek öğrencilerle deneyimlerini paylaşıyorlar."

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu da Türkiye ve yurtdışındaki okullarla ortak projeler yaparak dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve öğrencilerinin uzaya olan ilgilerini artırmak için 2004 yılında NASA Kulübünü kurdukların bildirdi.

Kaynak: AA