Kalbinde Çarpıntı Olan Hastaya 'Cryo Ablasyon' Yöntemi Uygulandı

Erzincan'da kalp ritim bozukluğu şikayeti bulunan bir kadın, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Cryo Ablasyon" adı verilen soğutma yöntemi uygulanarak sağlığına kavuştu.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bölümü uzman doktoru Zafer Küçüksu, yaptığı açıklamada, kalp ritim bozukluğu şikayeti bulunan 76 yaşındaki Elif Çaylı'nın tedavisinde "Cryo Ablasyon" adlı soğutma yöntemini uyguladıklarını söyledi.

Yöntemi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Kudret Aydemir ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ergün Topal nezaretinde uyguladıklarını ifade eden Küçüksu, Çaylı'nın, Erzincan'da ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hastamız bize kalbinde çarpıntı şikayetiyle başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastamızın kalbinde ritim bozukluğu olduğunu tespit ettik. Bunu düzeltmemiz için anjio ile kalbin içine girerek ritim bozukluğu yapan bölgeyi yaklaşık eksi 50 dereceye kadar soğutarak, dondurmak suretiyle ritim bozukluğu yapan bölgeyi temizleyip hastamızın ritmini düzelttik. Bu işlem bölgemizde ilk defa yapılıyor, daha önce ritim bozukluğu olan hastalarımızı sevk ediyorduk artık yeni yöntem sayesinde hastalarımızı sevk etmeden kendi ilimizde bu işlemi gerçekleştireceğiz. İki hastamıza uyguladık, ikisinde de gayet güzel ve başarılı sonuçlar elde ettik."

Hasta Elif Çaylı ise "Kalbimde çarpıntı oluyordu, zaman zaman ambulansla hastaneye gidiyordum. Doktor beyin sayesinde başarılı bir operasyonla normale döndüm, artık daha iyiyim" dedi.

Kaynak: AA