Edirne Emniyetinden ‘güvenli Okul ve Güvenli Eğitim Projesi’

Edirne'de çocukların güvenliğini sağlamak ve kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nce ‘Güvenli Okul ve Güvenli Eğitim Projesi’ başlatıldı.

Edirne Emniyetinden  ‘güvenli Okul ve Güvenli Eğitim Projesi’
Proje kapsamında çalışmaların nasıl yapılması gerektiği yönünde emniyet mensuplarının katıldığı bir toplantı düzenledi.

Aynı zamanda toplantıda yapılacak olan çalışmalar gazetecilere anlatıldı. Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, ‘Güvenli Okul ve Güvenli Eğitim Projesi’nin ülke genelinde uygulanacağını, İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi kapsamında uygulandığını ifade etti.

Emniyet Müdürü Ceylan, çocukların okulların güvenli bir şekilde gidip gelmeleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla böyle bir çalışma başlatıldığını kaydetti.

Ceylan, “Güvenli okul ve güvenli eğitim projesindeki amaç, okul içerisindeki bir etkinliğin dışında, okul yönetici ve nöbetçi öğretmenlerle irtibata geçerek, okul dışından öğrenciler ve eğitime zarar veren, sabote eden kötü amaçlı kişilerin oradan uzaklaştırılmasıdır. Çocukların güvenli bir şekilde okullarına gidip, gelmelerinin sağlanması amacıyla ekiplerimiz görev yapacak. Baz öğrenciler, kendileri okula geliyor, bazıları aileleri tarafından okula getiriliyor. Bazı öğrenciler de servisleri kullanıyorlar, bu servislerin denetimleri yapılıyor. Öğrenci şoförünün, yaptığı göreve zarar verecek alışkanlıkları var mı yok mu gibi araştırmaları da yapıyoruz. Okullar açılmadan önce servis şoförlerinin, öğrencilere kötü örnek olacak, giyim tarzı, ifade, söz ve araçta çalınacak müziklere kadar, bunlarla ilgili toplantılarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“HER OKUL İLE BİR POLİS İRTİBATTA OLACAK”
Edirne'de bulunan 51 okulda polis memurunun görevlendirileceğini dile getiren Edirne Emniyet Müdürü Ceylan, “Bu toplantıya çağırılan meslektaşlarımız, ilimizde bulunan 51okulda görevlendirilecekler. Bu toplantıda nasıl bir görev yapacakları burada anlatılacak. Okul idaresinin bizden istekleri, hangi konularda müdahale edecekleri görüşülecek. Her okulla irtibatlı bir güvenlik görevlimiz olacak. Okulların emniyete bakan konularını görevli personelimiz aracılığıyla değerlendireceğiz” dedi.

“GELECEĞİMİZİ PLANLAYACAK OLAN GENÇLERİMİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”
Diğer taraftan okul kantinleri ile ilgili olarak çalışmaların yapıldığını kaydeden Ceylan, “Okul kantinlerinde çocukların sağlığı açısından, sağlıklı malzemelerin satılması, orada çalışanların çocuklara kötü örnek olabilecek tutum ve davranış içerisinde olmamaları yönünde uyararak ikaz ediliyorlar. Gelecek, gençliğin elinde geleceğimizi yönlendirecekler, gençlerimizdir. Sağlıklı bir gençlik, ahlaklı bir gençlik, ülke derlerine sahip çıkan bir gençlik olan geleceğimizi planlayacak olan gençleri korumak zorundayız" dedi.

Kaynak: İHA