Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'dan İtfaiye Haftası Mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "İtfaiye Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özcan, mesajında, itfaiyeciliğin en riskli ve stresli mesleklerden olduğunu belirtti.

Tüm canlıların ateşten kaçtığı sırada itfaiyecilerin kendilerini ateşe attığını vurgulayan Özcan, "Her yangın türü farklı bir risk içerir. Bazı yangınlarda itfaiyeciler çöken çatının altında kalabilir, bazılarında patlama ile karşılaşabilir, yoğun dumandan zehirlenebilir veya bir boşluğa düşebilir. Bu yüzden itfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan meslektir" ifadelerini kullandı.

Bütün risklere rağmen İçel Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı'nın kentteki yangınlara en kısa sürede doğru şekilde müdahale etmeye çalıştığına dikkati çeken Özcan, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi sınırlarının büyümesi, nüfusun artması, buna paralel olarak yapılan konutların yüksek olması sebebiyle Akdeniz, Huzurkent, Gözne, Yenişehir ve Davultepe mahallelerinde amirlikler kurduk. Öte yandan İçel İtfaiye Teşkilatı'na, başta merdivenli araçlar olmak üzere birçok önemli malzeme ve araç gereç temin ettik. Bütün itfaiye teşkilatının bu önemli haftasını kutlarken, yangınsız ve afetsiz günler diliyorum."

Kaynak: AA