Şırnaklı 500 Genç Işık Hadisesini Görmeye Gitti

Şırnaklı 500 genç, Siirt'in Tillo ilçesindeki ışık hadisesini görmek için yola çıktı.

İbrahim Hakkı Hazretleri'nin Tillo'da hocası İsmail Fakirullah'ın vefatının ardından yaptırdığı türbede, 21 Mart ve 23 Eylül günlerinde doğan güneşin ilk ışıklarının türbeye ve oradan da İsmail Fakirullah'ın başucuna doğması hadisesini görmek için düzenlenen etkinliğe Şırnaklı gençler yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 500 genç, gece saatlerinde Şırnak Spor Salonu'nda bir araya gelerek, kafile başkanları nezaretinde minibüslerle Tillo'ya hareket etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği anma programına Türkiye'nin değişik illerinden 5 bin gencin katılması bekleniyor. Türbedeki ışık hadisesinin sabahın ilk ışıklarında, saat 05.00'de gerçekleşmesi bekleniyor.

Kafile lideri Nihat Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Siirt'teki mübarek yerleri, türbeleri gezeceğiz. Özellikle İbrahim Hakkı Hazretleri'nin hocası İsmail Fakirullah Hazretleri için yaptırdığı türbedeki ışık hadisesini görmeye gideceğiz. Yılda iki kez buraya güneş ışığı vuruyor. Günümüzde bilim adamlarının da gelip araştırma yaptığı bir yer. 1960 yılında tahrip olan 2010 yılında ise restore edilen yeri görmüş olacağız. Bu hadiseyi göreceğimiz için çok mutluyuz."

Işık hadisesini görmek için hazırlandıklarını belirten Muhammed Özkan isimli genç ise ''Şu an Siirt Tillo'ya İbrahim Hakkı Hazretleri'nin ışık hadisesinin yaşandığı yere doğru gideceğiz. Oradaki bu ışık hadisesini yerinde izlemek için hazırlıklarımızı yaptık, yola çıkıyoruz. Şu an çok mutluyum. Gençlik ve Spor Bakanlığına düzenlediği bu etkinlik için çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Eren Yıldırım da bakanlığın organizasyonu için teşekkür ederek, ''Belki de hiç kimsenin göremeyeceği ama bizim göreceğimiz bir şans bu" diye konuştu.

Kaynak: AA