Siirt Valisi Aydın: 'Türkiye’nin En Kaliteli Balı Pervari Balı”

Siirt’in Pervari ilçesinde 2200 rakımlı Herekol Yaylası’nda üretilen Pervari balının tanıtımı için Tillo Bilim ve Kültür Günleri’nde stant açıldı.

Siirt Valisi Aydın: 'Türkiye’nin En Kaliteli Balı Pervari Balı”
Siirt Valisi Ahmet Aydın, Türkiye’nin en kaliteli balının Pervari balı olduğunu ve markalaştırılması için her yerde tanıtacaklarını söyledi.

Tillo Bilim ve Kültür Günleri etkinlikleri kapsamında açılan tanıtım stantlarında görücüye çıkan bal yoğun ilgi gördü. Siirt Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Nezir Çetin, üretilen balın yeteri kadar tanıtılmadığını ifade ederek, “Dünyaca ünlü bir balımız var. Ancak ne hikmetse bu balı bir türlü hak ettiğimiz derecede tanıtamadık. Öncelikle üretimin artırılması için arıcılar daha fazla desteklenmelidir. Siirt Valiliği tarafından yapılan kültürel tanıtımlar artırılmalıdır. El sanatları fuarının açılışında stant açarak Pervari balının tanıtımını yapıyoruz. Pervari balı laboratuvarda iyi analiz edilirse Anzer balından daha kaliteli olduğu ortaya çıkar” dedi.

Çetin, son dönemde Pervari etiketi altında satılan sahte bala itibar gösterilmemesi gerektiğini de ifade ederek, “Piyasada Pervari diye sahte bal satılması, Pervari balının kalitesini düşürüyor. Yetkililer bunlara fırsat vermemelidir” diye konuştu

Beraberindeki misafirlerle standı gezerek balın tadına bakan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Türkiye’nin en kaliteli balının Pervari balı olduğunu ve markalaştırılması için her yerde tanıtacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA