Tcg Cezayirli Gazi Hasanpaşa Gemisi Komutanı Kepecioğlu'ndan Vali Öz'e Ziyaret

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TGC Cezayirli Gazi Hasanpaşa Komutanı Deniz Kurmay Albay Halil Kepecioğlu ve beraberindeki Deniz Harp Okulu öğrenci kafilesi, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, Kepecioğlu ve beraberdekileri öğrencileri kabulünde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Deniz Kuvvetlerinin hem Osmanlı hem de Cumhuriyet döneminde önemli kahramanlıklar göstermiş birimler olduğunu belirten Öz, şunları söyledi:

"Barbaros Hayrettin'i, Kıbrıs'ın fethini, Çanakkale'deki kahramanlıkları hatta Türk donanmasının Japonya gibi farklı ülkelerde icra ettiği görevleri biliyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Güçlü ve tarihi şanla dolu Deniz Kuvvetlerimizin yeni subaylar ve yeni gençler yetiştiren Deniz Harp Okulumuzun öğrencilerini ve onların komutanlarını tarihte önemli roller oynamış liman kentimizde misafir etmekten, Trabzon halkı adına mutluluk duyuyorum. Deniz Kuvvetlerinde subay olmak zor ama şerefli bir iştir."

Kepecioğlu da çeşitli ülkelerden 267 öğrencileri olduğunu ifade ederek, "Okulumuz çevre ülkelerden talebi olan bir okuldur. 10 günlük bir eğitim semineri için yola çıktık. Samsun'dan geliyoruz. Buradan da atışlara gideceğiz. Uçaksavar top atışları icra edeceğiz" dedi.

Karadeniz Ereğli'ye de uğrayacaklarını dile getiren Kepecioğlu, "Amacımız öğrencilerimize gemi hayatını yaşatmaktır ve ilerde görev alacakları gemilerdeki hayatı onlara tanıtmaktır. Okulda aldıkları dersleri tatbiki olarak uygulamalarını sağlıyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve Kepecioğlu, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA