Kırklareli Sağlık Müdürü Bozkır Açıklaması

Kırklareli Sağlık Müdürü Metin Bozkır, çocukların sağlıklı beslenmesinin, büyüme ve gelişmelerinin yanı sıra okul başarıları için de önemli olduğunu bildirdi.

Bozkır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul dönemindeki öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimleri için dengeli beslenmeleri gerektiğini söyledi.

Sağlıklı ve dengeli beslenen öğrencilerin dikkat sürelerinin daha fazla olduğunu ifade eden Bozkır,

"Dengeli beslenmeyen öğrencilerin öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektiği, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarında düşüş olduğu görüldü.

Çocukların sağlıklı beslenmesi, büyüme ve gelişmelerinin yanı sıra okul başarısı için de çok önemlidir. Çocuğun toplum yaşamına ilk kez bilinçli olarak girdiği okul çağı dönemde, genellikle okulda ve okul dışında tek başına kalan çocukta yanlış beslenme alışkanlıkları sıkça görülmektedir. Çocuğun ne miktarda ve hangi tür besinlere ihtiyacı olduğunu bilmemesi, düzensiz besin alımı, yanlış besin seçimi, besinlerin hazırlanması, pişirilmesi ve saklanmasındaki hatalı uygulamalar, okullarda verilen ve yenilen besinlerin uygun olmayışı beslenme sorunlarına neden olmaktadır. Süt çocuklarının sağlıklı beslenmesi için süt, yoğurt, et, tavuk, yumurta, peynir, kuru baklagiller, sebze, meyve, ekmek, bulgur, makarna, pirinç gibi besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bozkır, çocukların kemik ve diş gelişimi için günde en az 2 bardak süt tüketmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA