Hakkari Valisi Kalkan'a Türk Bayraklı Karşılama

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, ziyaret ettiği ilçe, belde ve köylerde vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Bir süre önce Hakkari Valliğine atanan Kalkan, göreve başlar başlamaz kent merkezi ve ilçeler ile bağlı bede ve köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geliyor.

Son olarak kent merkezine bağlı Geçitli köyüne giden Vali Kalkan, Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda kendisini karşılayan Türk bayraklı öğrenciler ve vatandaşların seslendirdiği "Türkiye'm canım benim" şarkısıyla karşılandı.

Kalkan, burada yaptığı konuşmada, fikir işçisi öğretmenlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirterek, birilerinin öğrencileri eğitim hakkından mahrum bırakmak istediği bir dönemde, öğretmenlerin çeşitli illerden Hakkari'ye gelip öğrencilerin eğitimi için çaba sarf ettiğini söyledi.

Daha sonra öğretmenlerle toplantı yaparak sorunlarını dinleyen Kalkan, öğrencilerin okul ihtiyacının ve eksiklerinin giderilmesi için de gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

Geçitli Jandarma Karakol Komutanlığında vatani görevini yapan Mehmetçikle de bir araya gelen Kalkan, 2010 yılında Geçitli köyü yolunda yaşanan patlamada 9 yakınını kaybeden Cahit Erol'a taziye ziyaretinde bulunarak köylülerle görüştü.

Buradaki temaslarının ardından Durankaya beldesine giden Vali Kalkan, belediye başkanı Resul Kaya'nın verdiği yemeğe katıldı.

Türk bayraklarıyla donatılan Köyiçi Mahallesi'nde belediye başkanı Resul Kaya ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan Kalkan, Hakkari'nin hak ettiği konuma gelmesi için devlet-vatandaş işbirliğiyle gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Sorunları yerinde görmek amacıyla ziyaretlerinin devam edeceğini anlatan Kalkan, şöyle konuştu:

"Durankaya Hakkari'nin çok önemli bir beldesidir, adeta Hakkari ile özdeşleşmiş bir beldedir. Buradan yetişen insanlar Hakkari'nin yönetiminde söz sahibi olan arkadaşlardır. Durankaya'daki bu birlik ve beraberlik çok önemli, bunu yaşatmalıyız. Aynı düğünde, aynı halayda, aynı cenazede omuz omuza olmamız bu beldenin menfaatinedir ve çocuklarımızın geleceği için iyidir. Ben burada bizi misafir eden başta belediye başkanımız olmak üzere siz değerli vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum."

Kalkan, köydeki programın ardından Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda görevli öğretmenlerle ve Durankaya Jandarma Karakol Komutanlığındaki askerlerle bir araya geldi.

Kalkan'a, ziyaretinde Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır, vali yardımcıları Cumhur Duran, Cengiz Erdem ve Mustafa Temiz, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ile kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA