Bursalılar 2022 Kış Olimpiyatları’nın Uludağ’da Yapılmasını İstiyor

Keşiş Dağı’na ‘Uludağ’ isminin verilişinin 88. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Uludağ Buluşması’nda konuşan Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, “Bursa ve Uludağ, dünya çapında bir kış olimpiyatları organizasyonuna ev sahipliği yapabilir.

Bursalılar 2022 Kış Olimpiyatları’nın Uludağ’da Yapılmasını İstiyor
Bursalılar olarak ‘2022 veya 2026 Kış Olimpiyatları’na talibiz” dedi.

BKK Uludağ Çalışma Grubu, Keşiş Dağı’na ‘Uludağ’ adının verilişinin 88. yıldönümünü pasta keserek kutladı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen buluşmada, 1930 ile 1955 yılları arasında çekilmiş Uludağ fotoğraflarından oluşan “Bir Zamanlar Uludağ” konulu fotoğraf sergisi de açıldı. Uludağ Çalışma Grubu tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterilmesinin ardından konuşan BKK Başkanı Semih Pala, farklı işlere imza atan gönüllüler topluluğunun başkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Uludağ Çalışma Grubu tarafından geleneksel hale getirilen ‘Uludağ Buluşmaları’nın önemine işaret eden Pala, “Uludağ, Bursa’nın, Türkiye’nin ve dünyanın bir değeridir. Önemli bir tabiat harikası olan Uludağ’ın değerini bilmek zorundayız. Uludağ’ın meselelerini konuşmalı ve çözüm üretmeliyiz. Uludağ Çalışma Grubu tarafında düzenlenen buluşmalarda da hatıralar, yaşananlar gündeme getiriliyor. Keşiş Dağı’na Uludağ isminin verilişinin 88. yıldönümünü kutluyoruz. Buna vesile olan Dr. Osman Şevki Uludağ’ı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Bursalıların, Uludağ ile alakalı birçok hatırası olduğunu belirten Pala, kendisinin de küçük yaşlarda dedesiyle birlikte Uludağ’a çıkarak hayvan otlattığını dile getirdi. Uludağ’da kötü yapılaşmalar olduğunu ifade eden Pala, Uludağ’ın uzaktan yönetilme devrinin bittiğini, artık her meselesinin Bursalılar tarafından çözüleceğini kaydetti.

Türkiye’nin yaz olimpiyatlarını çeşitli sebeplerden ötürü kaybettiğini hatırlatan Pala, “Bursa, sahip olduğu Uludağ ve kış turizmine elverişli olması dolayısıyla şanlı bir şehir. Bu yüzden Bursa ve Uludağ, dünya çapında bir kış olimpiyatları organizasyonuna ev sahipliği yapabilir. Bu yönde düşünen insanlar zaten var. Bursa Kent Konseyi olarak yetkililerin de harekete geçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Uludağ’da kış olimpiyatlarının yapılması için çağrıda bulunuyoruz. Çalışmalarımızı da bugünden itibaren başlatıyoruz. Karınca misali yola çıkıyoruz. Sonuç alır veya alamayız. Ama Bursa olarak çalışmayı başlatmalıyız. Bursalılar olarak ‘2022 veya 2026 Kış Olimpiyatları’nın Uludağ’da yapılmasına talibiz. Bursa ve Türkiye olarak yapabilecek güçteyiz. Bursalılar olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından pasta davetliler tarafından kesildi. Davetliler 1930 ile 1955 yılları arasında çekilmiş Uludağ fotoğraflarından oluşan “Bir Zamanlar Uludağ” konulu sergiyi gezdi.
Kaynak: İHA