Bölgenin En Büyük 'Hayvan Pazarı” Açıldı

Tavşanlı Belediyesi tarafından 3 milyon TL’ye yaptırılan Canlı Hayvan Pazarı açıldı.

Bölgenin En Büyük 'Hayvan Pazarı” Açıldı
Üreticiler yeni yapılan tesisten memnun olduklarını söylerken “ Tavşanlı’ya yakışan bir pazara kavuştuk“ yorumlarını yaptı.
Tavşanlı’ya dar gelen Hayvan Pazarının yeri değişti. Belediye’nin Kuruçay yolu üzerinde hazineden tahsis edilen 85 bin mt2 alana yaptığı yeni pazar ilk kez üreticileri ağırladı. Toplam maliyeti 3 milyon TL olan ve 28 Haziran 2012’de temeli atılan yeni Hayvan Pazarı 15 ayda tamamlanarak vatandaşın hizmetine açılmış oldu. 1000 büyükbaş, 2500’de küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olan pazarda alış veriş yapan üreticiler yapılan çalışmadan oldukça memnun olduklarını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti. Haber Tavşanlı gazetesine konuşan büyükbaş hayvan üreticisi Mehmet Çömez, “ eski pazarımız ilçenin kapasitesini karşılamıyordu. Özellikle Kurban Bayramında çok sıkıntılar çekiyorduk. Buraya yapılan tesis gerçekten çok önemli bir yatırım oldu. Hem satıcılar, hem de alıcılar rahatlamış durumda. Alanın geniş olması çok önemli bir özellik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum “ dedi
Bir başka üretici Hasan Türel ise Kuruçay yoluna yapılan yeni hayvan pazarının Kurban Bayramı öncesi satışların hareketlendiği döneme yetiştirilmesinden dolayı belediye çalışanlarına teşekkür ederek “ Kurban Bayramı öncesinde yeni pazarımıza gelmiş olmak sevindirici, önümüzdeki haftadan itibaren halkımız pazara gelecek. Kimisi erkenden kurbanlığını alarak bayrama kadar besleyecek. Kimisi de Pazar araştırması yapacak. Bu geniş alanda bizde, müşterilerimiz de rahat edecek “ ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan Tavşanlı Belediye başkanı Mustafa Güler’de yapılan tesisin bölgenin en büyük kapalı canlı hayvan pazarı olma özelliğini taşıdığını hatırlatarak üreticilere, Tavşanlı’ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA