Siirt'te Taburcu Olan Hastalar Evlerinde Ziyaret Ediliyor

Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden taburcu olan hastalar evlerinde ziyaret edilmeye başlandı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, taburcu olan hastaların evde ziyaret edilmesi çalışması kapsamında ilk ev ziyaretinin Siirt Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesince gerçekleştirildiği belirtildi.

Hastaneden dünyaya getirdiği bebeğiyle taburcu edilen Altın Çelik'in evinde ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ev ziyaretine katılan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ender Fakıoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Muazzez Aydın, Servis Sorumlusu Yeliz Koyuncu ve Emzirme Eğitim Hemşiresi Gürcü Gül tarafından anne Altın Hanım ve bebeğinin genel durumlarının iyi olduğu gözlemlenmiştir. Annenin hastanede yattığı süre içerisinde almış olduğu sağlık hizmetleri ve sağlık personeli tarafından gördüğü muamele ile tedavi süreçleri hakkındaki gözlemleri değerlendirilmek amacıyla rapor altına alınmıştır. Anneye bebek bakımı ve emzirme teknikleri hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılarak konu ile ilgili bilgilendirici broşürler sunulmuş ve aile ile hastanede tekrar görüşmek üzere ev ziyareti sonlandırılmıştır."

Kaynak: AA