Antalya'da Nürnberg Kültür Günleri Düzenlenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir Nürnberg Belediyesi ortak bir çalışma ile 28-29 Eylül tarihlerinde Antalya'da, "Nürnberg Kültür Günleri" düzenleyecek.

Almanya'nın Antalya Konsolosu Karin Köller, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Nürnberg arasında ilk kez gerçekleştirilecek etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getiren Köller, iki kentin kültürlerini ve insanlarını daha da yakınlaştıracak etkinlik dolayısıyla Akaydın'a teşekkür etti.

Köller, 3 Ekim'de Almanya'nın resmi bayramı olan "Almanya'nın Birliği Günü" resepsiyonunu Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde vermeyi arzuladıklarını ifade etti.

Akaydın ise Antalya'nın, Nürnberg ile üst seviyede olan kardeş şehir ilişkilerinin kültür günleri ile daha da pekişeceğini belirtti.

Etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Nürnberg ve Antalyalılar, Nürbergli ünlü ressam Albert Dürer'in dev bir puzzlenı yapacağını bildiren Akaydın, şu bilgileri verdi:

Alman sanatçı Julian Vogel, İsmet İnönü Kentsel Meydanı'nda graffiti atölye çalışması düzenleyecek. Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde 5 Nürnbergli sanatçının '5 Mekan 5 Zaman' adlı karma resim sergisi beğeniye sunulacak. Ayrıca İstanbul'daki Gezi olaylarına tanıklık eden Nürnbergli fotoğraf bölümü öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı Açık Sergi Alanı'nda Gezi Parkı fotoğraf sergisi açacak. Nürnbergli müzisyenler de caz konseri verecek."

Antalyalıları etkinliğe davet eden Akaydın, Köller'in "Almanya'nın Birliği Günü" resepsiyonunu Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde düzenleme önerisini de memnuniyetle kabul ettiğini söyledi.

Akaydın, her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade etti.

Kaynak: AA