Van'da Yüzme Günü Etkinliği Düzenlendi

Türkiye Yüzme Federasyonu'nca Van Olimpik Yüzme Havuzunda, "Turkcell Yüzme Günleri" adı altında yarışlar düzenlendi.

Yarışlara, 2013 yılı yaz spor okullarında yüzme öğrenen yaşları 8 ve 17 arasında değişen yaklaşık 250 sporcu katıldı.

50 metre serbest, 50 metre sırtüstü kategorilerinde yapılan yarışmada dereceye girenlere, Yaz Spor Okullarına katılım ve Türkcell Yüzme Günleri sertifikaları ile madalya verildi.

Ödül töreni öncesi konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, olimpik yüzme havuzunun ilk meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Sinir, şöyle konuştu:

"Temmuz 2013'de açtığımız Yaz Spor Okullarında, diğer branşlara olduğu gibi yüzmeyede ciddi katılım vardı. Kurslara katılan öğrenciler, deneyimli hocalar tarafından eğitilerek 3 ay içinde öğrendiklerini, bu yarışmada ortaya koymaya çalıştı. Bu konuda çocuklarına destek veren velileri de kutluyorum. Onlar çocuklarına destek verip spora teşvik etmeseler, biz bunu başaramazdık. Kurslara katılan çocuklarımız da kendilerini iyi yetiştirerek yarışlara katıldı.

"

Yapılan etkinlikten memnun kaldıklarını belirten yüzücüler de 3 ay boyunca kursa geldiklerini, çok iyi çalıştıklarını söyledi.

Ödül törenine Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü M. Necip Ocak, Milli Yüzücüler Arda Gürdal, Doğa Çelik, Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Mustafa Iğdır ve tesis amiri İsmail Çallı katıldı.

Kaynak: AA