Trabzon’da ‘ilköğretim Haftası’ Kutlamaları Başladı

Trabzon’da 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle Erdoğdu İlkokulu’nda bir tören düzenlendi.

Trabzon’da ‘ilköğretim Haftası’ Kutlamaları Başladı
İlköğretim Haftası kutlamaları dolayısıyla yapılan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Belediye olarak her zaman eğitime destek vermeye gayret gösterdiklerini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Okullarımızın bahçelerinin düzenlenmesi, asfaltlanması yanında ihtiyacı olan okulların boya ve badanasının yapılmasına katkı vermeye çalışıyoruz. Bütün belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile okullarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise yaptığı konuşmada yeni bir eğitim ve öğretim sezonuna başlamanın mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşadıklarını kaydederek, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Öz, Trabzon’da 139 bin 473 öğrencinin ve 9 bin 362 öğrencinin ders başı yaptığını kaydederek, “Trabzon’da, bütün Türkiye’de olduğu gibi eğitim altyapısı, okullaşma konusunda özellikle 12 yılık zorunlu eğitimle birlikte altyapıya önemli yatırımlar var. İlimizin bütün köşelerinde eğitim kurumlarının inşaatları devam ediyor. Fatih Projesi gibi eğitimde teknolojiyi kullanmaya yönelik önemli bir çalışmamız var. Kırsaldaki öğrencilerimizin daha başarılı eğitim almaları için ihtiyaç olan alanlarda taşımalı eğitim sistemimizi başarılı bir şekilde yürütüyoruz” ifadelerini kulandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, tören öncesi ve sonrasında velilerle sohbet ederek başarılar diledi ve eğitim bundan sonra da katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

Vali Öz, Başkan Gümrükçüoğlu daha sonra sınıfları gezerek öğrencilere bayrak ve kalem dağıttı.

Kaynak: İHA