Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 8 Havacılık Uzman Yardımcısı Alacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 8 havacılık uzman yardımcısı alacak.

Konuya ilişkin duyuru, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Genel Müdürlüğe yarışma sınavı ile 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesi gereğince idari hizmet sözleşmesine tabii istihdam edilmek üzere 8 havacılık uzman yardımcısı alınacak.

Sınava girecek adaylarda en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakültesinin kamu yönetimi bölümlerinden, mühendislik fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olma ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan gereken puanları almış olma şartı aranacak.

Sınav, yazılı ve sözlü 2 aşamada yapılacak. Yazılı sınavda, 40 alan bilgisi ile 10 sivil havacılık mevzuatına ilişkin olmak üzere toplam 50 çoktan seçmeli soru sorulacak. Adayların yazılı sınavda başarılı sayılabilmeleri için 100 üzerinden 70 puan almaları gerekecek.

Yazılı sınav, 2 Kasım 2013 Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi'nde yapılacak.

Sınavda, bölüm kontenjanına göre en yüksek puana sahip olan adaydan başlanarak, göreve başlatılacak pozisyon sayısının en fazla üç katına kadar aday, son sıradaki adayla aynı puanı alanlar dahil olmak üzere sözlü sınavına çağrılacak. Sözlü sınav, Ankara'da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü binasında yapılacak.

Yazılı sınavı kazanan ve sözlü sınava katılacak adayların isimleri ile sözlü sınav tarihleri, Genel Müdürlüğün resmi internet sitesinde ilan edilecek, adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak.

Kaynak: AA