MHP Sakarya Milletvekili Kutluata'nın Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Ortaköy'deki meselelerin çözülmesi için ilgili bakanlarla görüşeceğini ve işin takipçisi olacağını söyledi.

Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy'de çeşitli incelemelerde bulunan Kutluata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki en önemli konunun baraj olduğunu ve bununla ilgili vatandaşlara kesin bilgi verilmediğini savundu.

Köy halkının panik yaşadığını ileri süren Kutluata, "Ortaköy halkının muhatap olacağı birileri yok. 'Bu bölge taşınacak, gideceğiniz yer de şurası' diye bir şey söylenmiyor. Köy halkıyla ilgilenilmediği için ortada kalmış durumdalar. Bu, bizim yakından takip ettiğimiz bir konu. Bugün buraya geldiğimizde halkın daha karamsar olduğunu gördük. Tabii muhalefet olarak fazla yapacağımız bir şey yok, her şey iktidarın elinde. Vatandaşlara net cevap verebilecek iktidar partisi ve milletvekilleridir. Ortaköy'deki meselenin çözülmesi için ilgili bakanlarla görüşeceğim ve işin takipçisi olacağım" diye konuştu.

Kutluata, köy halkının kendilerini ortada kalmış hissettiğini belirterek, meclis açıldığında köyün son durumuyla ilgili soru önergesi vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA