Konya'da 112 Acil Servis Çalışanlarına Beden Dili Eğitimi

Sağlık çalışanları ile hastalar arasında çıkan şiddet olaylarının önüne geçmeyi hedefleyen Konya İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servis personeline "Beden dili ve etkili iletişim" konulu eğitim semineri düzenledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, programın açılış konuşmasınnda, hasta ve hasta yakınlarının davranışlarını beden diliyle çözebilme ve onların tavırlarını önceden anlayabilmenin sağlık çalışanları için önemli olduğunu ifade etti.

Hastasının durumu hakkında olumsuz düşünce ve endişeli bir bekleyiş içerisinde, hastasına yapılan müdahaleleri izleyen bir hasta yakınıyla iyi bir iletişim kurmanın bazen sağlık çalışanları açısından oldukça zor olduğunu söyleyen Küçükkendirci, hastalara sözle anlatılamayacak olan birçok şeyi beden diliyle anlatabilmenin mümkün olduğunu belirtti.

Güler yüzlü, şefkat yüklü bir sağlık çalışanıyla karşılaşan hasta ve yakınlarının, olumsuz düşünce ve önyargılarının kısa sürede değiştiğini dile getiren Küçükkendirci, "Çoğu zaman hastayla ilk karşılaşan ve onları ilk dinleyen sağlık çalışanları, 112 Acil istasyonlarında görev yapan sizlersiniz. Bu nedenle sizlerin davranışları hasta ve yakınlarının sağlık camiasına karşı olan tavır ve tutumlarını da etkilemektedir" dedi.

Küçükkendirci'nin konuşmasının ardından, Eğitim Uzmanı Rasim Atalay tarafından 112 Acil Servis çalışanlarına "Beden dili ve etkili iletişim" konusunda eğitim semineri verildi.

Kaynak: AA