Gölbaşı’nda Yeni Eğitim Yılına Başlandı

Gölbaşı’nda 2013-2014 eğitim ve öğretim yılına törenlerle başlandı.

Gölbaşı’nda Yeni Eğitim Yılına Başlandı
Törende konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bir milletin geleceği için eğitimin çok önemli olduğunu ifade etti.


Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve diğer ilçe yetkililerinin de katıldığı tören, Örencik’teki Ayşe Özbağ İlkokulu ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Programda Kaymakam Cinbir ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitmenlere hayırlı uğurlu olmasını dileğinde ulundular.

BAŞKAN ODABAŞI’NIN KONUŞMASI
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Odabaşı, ilk emrinde ‘oku’ diyen bir dinin mensubu olduğumuza dikkat çekerek şunları söyledi:
“Binlerce yıldır medeniyetler kurmuş, keşifler, icatlar ve günümüze kadar yaşayan eserler bırakmış bir milletin mirasçıları olduğumuzun bilincindeyiz. Bu nedenle, eğitimin ve öğretimin bir milletin geleceği için ne denli önem arz ettiğinin farkındayız. Tarihe baktığımızda da, günümüz dünyasını gözlemlediğimizde de görüyoruz ki, hâkim milletler ile mahkûm milletler arasındaki en büyük fark eğitime verdikleri önemle göze çarpıyor.”
Bugüne kadar eğitim camiasının hep yanında olduklarını ifade eden Başkan Odabaşı “Bundan sonrada elimizden geldiğince destekçisi olacağız, sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, değerli öğrencilerimize zihin açıklığı dilerken, öğretmenlerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, yöneticisiyle, tüm eğitim camiasının yeni eğitim ve öğretim yılını kutluyor, hayırlara vesile olacak, başarılarla dolu bir dönem geçirmelerinin diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA