Genç Bilim İnsanları, Belgelerini Törenle Aldı

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin TÜBİTAK desteğiyle bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği “Genç Bilim İnsanları Yaparak, Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor” projesine katılan ve sabun yapımından kağıda dek ilginç deneyler gerçekleştiren ilköğretim öğrencileri, belgelerini Rektör Coşkun ve Milli Eğitim İl Müdürü’nün elinden törenle aldı.

Genç Bilim İnsanları, Belgelerini Törenle Aldı
Öğrenciler, törenin ardından Bayburt’un ünlü Baksı Müzesi’ni gezdi.
Gökhan Budak Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Milli Eğitim İl Müdürü Seydi Doğan’ın yanı sıra projeye müdahil olan Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, öğretim elemanları ile öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Coşkun, üniversitelerin ana hedeflerinin araştırma, geliştirme, aynı zamanda sosyal katkı olduğunu belirterek, “Öğrenciler üniversiteyi tanısınlar, dokunarak yaşayarak öğrensinler. Öğrencilerimiz, bu proje kapsamında sabun ve kağıt yapmayı öğrendiler. Bu, hayatlarında önemli bir hatıra olacaktır. Öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve projenin yürütücülüğünü yapan Yasemin hanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin öğrenciler için motive edici özellikte olduğunu ifade eden ve “Bu öğrenciler çok güzel yerlere gelecek ve güzel başarılara imza atacaklardır” diyen Milli Eğitim Müdürü Doğan ise, Bayburt Üniversitesi’ne ve projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Projenin koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu Kaymakçı, “Çocukların bilime meraklı olması, yaşayarak öğrenmesi, doğaya bu açıdan bakması önemlidir. Projelerimizi her geçen yıl geliştirerek artıracak, çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek, Rektör Coşkun ile Milli Eğitim Müdürü Doğan’a ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Tören, Milli Eğitim Müdürü Doğan’a, okul müdürlerine, eğitmenlere ve öğrencilere projeye katkılarından dolayı teşekkür ve katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA