Derbent’ten Dsi 4.bölge Müdürü Uzun’a Teşekkür

Konya’nın Derbent İlçesi Kaymakamı Arif Oltulu ve İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’da bazı kamu kurumları ile Derbentli işadamlarına ait fabrika ve tesislerini ziyaret etti.

Derbent’ten Dsi 4.bölge Müdürü Uzun’a Teşekkür
Oltulu ve Acar, ilk ziyaret durağında, DSİ 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun’u makamında ziyaret ederek, ilçede hayata geçirilen DSİ yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, bu yıl yaz döneminde yağışların az olmasına rağmen ilçedeki açık sulama kanalının kapalı sisteme dönüştürülmesinin ardından sulama sezonunu çiftçiler açısından oldukça verimli bir şekilde kapattıklarını belirterek, “Bu sene yağışlar azdı, normalde sezonun belki yarısında açık kanalla sulama yapılsaydı suyumuz bitecekti. Ama kanal yetişti ve hala suyumuz var, sulama da şu anda devam ediyor. İlçemizde dört tane gölet var, bunlar bile ilçemizin önceki tablosuna göre iklimini, verimini ciddi anlamda geliştirdi. İnşallah hedefimizde dört gölet daha yapmak bulunuyor“ dedi.

Derbent Kaymakamı Arif Oltulu ise, Türkiye’de son yıllarda vahşi sulamadan modern sulamaya geçişi her yerde gözlemlediklerini belirterek, “Bu modernizasyonu Derbent’te de gözledim. Bunda DSİ’mizin çok büyük rolü var. Biz DSİ bölge müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. İlçe halkımızın bize gelen talepleri de modern tarıma geçiş, bunun için ekipmanları elde edebilmenin yollarını arıyorlar. Biz de katma değeri yüksek ürünler elde etmek için bunun üzerine projeler yapacağız hep birlikte el ele. Bunun için buradayız, bu projeleri konuşuyoruz” diye konuştu.

DSİ 4.Bölge Müdürü Mustafa Uzun ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, DSİ ve Derbent Belediyesi olarak Derbent ilçesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uzun, “DSİ tarafından daha önceki yıllarda yapılmış olan göletimiz ve açık sulama sistemini belediyemizle ortaklaşa bir rehabilitasyon projesi kapsamında kapalı borulu şebekeye dönüştürdük. Bu çalışma, hem bölgemiz, hem de rehabilitasyon projeleri kapsamında bir ilk olması bakımından önem arz ediyordu. Belediyemiz de bu işe bir yönüyle dahil olarak ortaklaşa bu projeyi gerçekleştirdik” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Acar, DSİ Bölge Müdürü Uzun’a yöreye verdiği hizmetlerden ötürü ilçenin sembolü Aladağ’ı yansıtan porselen bir tabak hediye etti.
Kaynak: İHA