Başkan Doğan” Yanan Alanlar Yeniden Ağaçlandırılacak”

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, TOKİ Arızlı Konutları yolu üstündeki Ağaköy mevkiinde akşam saatlerinde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu.

Ormanın yanmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Başkan Doğan, bölgenin yeniden yeşillendirileceğini söyledi.

Bölgedeki vatandaşlarla yangın ve sonrası hakkında görüşen Başkan Doğan “Arızlı Toki Konutları yakınlarında içinde üzüm bağlarının da bulunduğu 60 dönümlük bir alan yandı. Yangının çıkış sebebi bilinmiyor, ancak 5 ayrı noktadan çıktığı ifade ediliyor. Yangını haber alır almaz Sayın Valimiz, İl Başkanımız, Kaymakamımız, İlçe Başkanımız ve biz olay yerindeydik. Söndürme çalışmalarına itfaiye, orman ekiplerinin yanı sıra herkes katıldı.

Gözbebeğimiz olan bir alan yandı. Bu durum karşısında derin bir üzüntü duyuyorum. Orman sadece ağaçları değil, hepimizin yüreğini yakar. Ağaç demek hayat demek. Ağaç oksijen demek, serinlik demek, verimlilik demek. Bu üzücü durumun kötü sonuçları kısa sürede giderilecek. Yangının ortaya çıkısı ile ilgili yapılacak teknik araştırma sonrasında, teknik kişilerin verdiği raporlar doğrultusunda burada yeni bir çalışma başlatacağız. Burayı daha yeşil hale getireceğiz. İzmit’imize ve ülkemize geçmiş olsun” dedi.

Kaynak: İHA