Motosiklet Kazalarını Önlemek İçin Seminer

Korkuteli İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, ilçede motosiklet kazalarının önlenmesi, traktörlere reflektör takılması konusunda vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

Motosiklet Kazalarını Önlemek İçin Seminer
Korkuteli’ne bağlı Dereköy’de köy kahvehanesinde vatandaşlara Traktörlere reflektör takılması, traktörlere birden fazla römork takılmaması ve küçük yaşta çocuklara traktör kullandırılmaması, Motosikletlerin güvenli bir şekilde amacına uygun kullanılması konusunda uyarılarda bulundu.

Dereköy halkının ilgi gösterdiği seminerde, Özellikle son günlerde meydana gelen motosiklet kazalarının armasıyla özellikle motosiklet sürücülerinin, Kask takılması ve akrobasi hareketlerinden kaçınılması, Trafik tescil işlemleri konularında bilgiler verildi.

Jandarma ekipleri velilere, çocuklarına örnek olmaları gerektiği, motosiklet kullanan velilerin mutlaka kask kullanması ve trafik kurallarına uyması gerektiği anlatıldı.

Jandarma Trafik tim komutanlığı ekipleri, çocukların her ne amaçla olursa olsun, motosiklet kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Özellikle anne ve babaların çocukların mutlaka motosiklet kullanımına izin vermeyin. Canınızın yanmaması için ehliyetsiz, kasksız, motor kullandırmayın. Çocuklarınızın başarılı bir insan olmasını, onların yaşamasını, torunlarınızı görmek onlarla bir arada mutlu yaşamak istiyorsanız, çocuklarınızın, trafik kurallarına uymalarını, özellikle motosiklet kullananların mutlaka ve mutlaka kask kullanmasını ve hız limitlerini aşmamaları konusunda uyarınız” dedi.

Motosiklet kazaları sonucu yaralanmaların ve ölüme sebebiyetin genellikle baş bölgesinden alınan darbeler olduğunu anlatan Jandarma ekipleri, “Eğer motosiklet sürücüsüyseniz, mutlaka kask kullanmalısınız. Biz Jandarma birimi olarak amacımız ceza yazmak değil. Kazaları önlemek, canların yitip gitmesine dur demek” dediler.
Kaynak: İHA