Kızıltepe'de Bir Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Husumet Barışla Noktalandı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 5 ay önce Dündar ve Ertopal aileleri arasında yaşanan husumet barışla sonuçlandı.

Kızıltepe'de Bir Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Husumet Barışla Noktalandı
Bir kişinin ölümüyle başlayan husumet Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, bölgenin önde gelen isimlerinden Mehmet Sait Özkan, Menduh Kandemir, Cebrail Kösen, Hacı Hatip Hüseyinoğlu ve AK Parti Mardin milletvekillerinin araya girmesiyle barış sağlandı. İki ailenin önde gelenleri Sait Ertopal ve Şemsettin Dündar tokalaştı. Bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeğine AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Pekin Şahkulubey, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, il ve ilçenin kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde bir açıklama yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, böylesi hayırlı bir gün için bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Cengiz, "Bu barış havasının tüm ilimize, tüm bölgemize hakim olmasını istiyoruz. Çabalarımız bu yönde, yaşanan sürece gösterilen özverili çalışmalarla Mardin’de, ilçelerde, köylerde hemşerilerimizin güler yüzünü gördük. Barışa memnuniyetini gördük. Bu barışın ilelebet kaim olmasını, sürekli olmasını, daim olmasını yürekten arzu ediyoruz. Ama bunun için çaba lazım, barış olmayan bir ülke çok uzağımızda değil. Acıyı birlikte yaşıyoruz. Hemen hattın altında 15 kilometre ötede yaşanan ızdırapları hep birlikte görüyoruz. Televizyon ekranlarında yaşıyoruz. Mardin’deki Suriyeli vatandaşların yaşadıklarını görüyoruz. Barışın kıymetini bilelim. Hep birlikte Mardin ilimizi bir barış havası yapma hususunda gayretlerimizi lütfen esirgemeyelim. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi

Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, yemekte yaptığı konuşmada “Daha ne zamana kadar bu acı, daha ne zamana kadar bu kin, daha ne zamana kadar bu hiddet devam edecek. Bunlar bize yakışıyor mu ey aziz insanlar. Şu şiddeti elimizin tersiyle itmeye hazır mıyız? Gün bu gündür, yarın çok geç olabilir, şu mutluluk beldesi, şu kardeşlik iklimi ne kadar da yaraşıyor değil mi? Şu içiniz kıpır kıpır, çünkü şu anda kardeşliğe karar verdiniz. Artık şiddette son verelim. Biliyor musunuz Ankara’da kim var, bu memlekette kan dursun diye bir zehir fincan olsa içerim diyen bir başbakan var. Huzurunuzu mutluluğunuzu kendine gaye edinmiş, dert etmiş bir başbakan var. Yolumuz uzun gayemiz büyük nihai hedef Allah rızası böyle bir hukukun kervan yolunda Allah’ın izni ile dağdaki çocuklarımız da aramıza katılacak. Rabbimizin izni ile kırık kalpleri onaracağız. Sevgiyi, kardeşliği, huzuru birlikte çoğaltacağız. Bu barışa destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti Mardin Milletvekili Gönül Pekin Şahkulubey yemekte yaptığı açıklamada, böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu. Şahkulubey, "Gönül arzu eder ki böyle olaylar yaşanmasın. Aile büyüklerinin ferasetiyle kısa sürede barışla sonuçlanması bizleri mutlu etti. Bundan sonra inşallah böyle olaylar bölgemizde yaşanmaz“ diye konuştu.

Kaynak: İHA