‘Yedi Bölge Yedi Renk, Gökkuşağı Bayanlar Basketbol Turnuvası’ Sona Erdi

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Yedi Bölge Yedi Renk Gökkuşağı Bayanlar Basketbol Turnuvası’ düzenlenen tören ile sona erdi.

‘Yedi Bölge Yedi Renk, Gökkuşağı Bayanlar Basketbol Turnuvası’ Sona Erdi
Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu’nda yapılan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu’nun ev sahipliliğini yaptığı Yedi Bölge Yedi Renk Gökkuşağı Bayanlar Basketbol Turnuvası’na; İstanbul Dostluk Spor Kulübü, İçel TED Spor Kulübü, Niğde Türk Telekom Spor Kulübü, Osmaniye Tempo Spor Kulübü, Diyarbakır Bağlar Belediyesi Spor Kulübü, İstanbul DSİ Spor Kulübü ve Tarsus Çukurova Spor Kulübü katıldı.

Turnuvaya katılan takımlar, töreni izlemeye gelen izleyiciler için bir de gösteri maçı yaptı.

Sportif organizasyonları her geçen gün arttıracaklarını dile getiren Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, “Okulumuzun bir kulübü yoktu. Önce Polis Akademisi’nden onayımızı aldık. Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Spor Kulübü’nü kurduk. Şu anda her alanda spor yapmaya hazır bir kulübümüz altyapısı ile mevcut” dedi.

Spor faaliyetlerine futbol ile başladıklarını ancak bundan sonraki süreçte her spor dalında başarılı işler ortaya kayacaklarını kaydeden Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Metli, “Geçen sene futbol ile başladık. Gaziantep Amatör 2. Lig’de şampiyon olduk ve Amatör 1. Lig’e çıktık. Bu tempo ile devam edersek bu sezon Amatör Süper Lig’e çıkarız. Basketbola geçen sene okulumuzda kurslar açarak başladık. Özellikle polis çocuklarını bu kurslara yönlendirdik ve güzel bir sene geçirdik. Yazın ise bir basketbol turnuvası düzenledik” diye konuştu.

Turnuvaya Türkiye’nin her bölgesinden bir ilinin katıldığını, bunun da kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Osman Metli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Turnuvaya, İstanbul’dan Diyarbakır’a birçok ilden katılan takımlarımız var. Takımlar buraya gelirler mi diye düşünüyorduk. Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel illerinden biri. Sonra da Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu bu tür etkinliklere ev sahipliliği yaparak bir merkez olmasın diye düşündük. Takımlarımız buraya gelerek bize cevap verdi. Tüm takımlara katılım gösterdikleri için başta hocaları ve velileri olmak üzere teşekkür ediyorum. Tüm katılımcılarımıza hayatlarında başarılar diliyorum.”
Turnuva Koordinatörü Murat Duru ise kendilerine her türlü desteği veren ve her alanda yardımcı olan Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli’ye teşekkür ederek, şöyle konuştu:
“Biz 3 yıldan beri düzenlediğimiz bayan basketbolunun bu bölgede gelişmesi, sadece bu bölge ile kalmayıp diğer bölgelerde de Gaziantep ilinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kızlarımızın da basketbol oynadığını, ne kadar başarılı olduklarını göstermek için büyük bir çaba içerisine girdik. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”
Turnuvaya katılım gösteren takımlara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Tören, çekilen toplu hatıra fotoğrafından sonra bayan basketbolcuların turnuvaya özel hazırladıkları dans gösterisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA