Vali Yılmaz'dan Yeni Eğitim-öğretim Yılı Mesajı

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılı için yayımladığı mesajında, eğitimin her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan dinamik ve zorlu bir süreç olduğunu söyledi.

Vali Yılmaz'dan Yeni Eğitim-öğretim Yılı Mesajı
Yüzyılın tartışmasız en büyük gücünün eğitim olduğuna vurgu yapan Vali Yılmaz, mesajında şu ifadelerine yer verdi: “İnsan olma, millet olma, davası olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır ve ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümitkar olacaktır. Bu yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız bilgidir. Bilgiye ulaşmak için özellikle son yıllarda ülkemizde eğitim ve öğretimin her alanında reform çalışmaları yapılmakta, 4+4+4 gibi sistem değişikliğiyle beraber birçok eğitim projesi hızla uygulamaya konulmaktadır. Ülkemizin tamamında olduğu gibi ilimizde de en üst düzeyde bir eğitim seferberliği sürdürülmektedir.”
Mesajında öğrenci ve öğretmenlere de seslenen Yılmaz, “öğrenciler, bu öğretim yılında da öğretmenlerinizin rehberliğinde çok çalışarak başarılı olacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Değerli öğretmenler, öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecine katılmalarında en önemli görev sizlere düşmektedir. Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu zorlu süreçte öğrencilerimizin, vatanımıza ve milletimize faydalı birer vatandaş haline gelmelerinde en büyük pay size düşmektedir. İlköğretim haftasının öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklindeki ifadeleri kullandı.
Kaynak: İHA