Dodurga'ya Da İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Açılacak

ÇORUM - AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, "İmam hatip okulları, Türkiye'ye istikamet çizen, ülkenin ufkunu aydınlatan ve öz değerlerine sahip çıkıp, onları muhafaza eden nesillerin yetiştiği eğitim kurumlarıdır" dedi.

Bağcı, yaptığı yazılı açıklamada, Dodurga ilçesine imam hatip ortaokulu ve lisesi açılacağını bildirdi.

İmam hatip okullarının Türkiye'nin en parlak, en başarılı okulları konumunda olduğunu vurgulayan Bağcı, kendisininde imam hatip okullarından mezun olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İmam hatip okulları, Türkiye'ye istikamet çizen, ülkenin ufkunu aydınlatan ve öz değerlerine sahip çıkıp, onları muhafaza eden nesillerin yetiştiği eğitim kurumlarıdır. İmam hatip okulları konusunda Türkiye 28 Şubat döneminde çok karanlık günlerden geçti. Fedakar ama aynı zamanda çok sabırlı mücadelemiz sonucunda bu karanlık günler geride kaldı. Hükümetimizin ve TBMM'nin çalışmaları ile meslek liselerinde katsayı sorunu tamamen ortadan kaldırılmıştır. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle yoğrulmasında imam hatip okullarının önemi çok büyüktür. Bayat ve Kargı ilçelerimizden sonra şimdi de Dodurga ilçemize imam hatip okullarını kazındırıyoruz."

Bağcı, imam hatip okulu bulunmayan diğer ilçelerle ilgili de çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kaynak: AA