7 İldeki İhaleye Fesat Karıştırma Operasyonu

ÇORUM - Çorum Emniyet Müdürlüğünce, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla 7 ilde eş zamanlı yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınan 25'i kamu görevlisi 55 kişi serbest bırakıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 4 gün önce Çorum'un yanı sıra Ankara, Kayseri, Niğde, Karabük, Balıkesir ve Antalya illerinde faaliyet gösteren bazı şirketlerin ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 25'i kamu görevlisi 55 kişinin Çorum Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen, aralarında Alaca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı G.Ş, Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü A.D. ile müdürlüğe bağlı bazı merkezlerin yetkililerinin de bulunduğu 50 kişi, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

"Haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgüt faaliyeti kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, edimin iflasına fesat karıştırmak" suçlarından mahkemeye sevk edilen M.K, M.U, Ü.Ö, M.Ö, ve Ö.A. ise 25'er bin lira kefaletle, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınan Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü A.D, yazılı bir açıklama yaptı. A.D. açıklamasında, "9 Eylül itibarıyla müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda çalışan ve soruşturmaya tabi tutulan 25 personelimizin tamamı, Cumhuriyet Savcısı tarafından 12 Eylül tarihinde doğrudan serbest bırakılmıştır. Kamuoyuna arz olunur" ifadelerini kullandı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, 9 Eylül Pazartesi günü Çorum'un yanı sıra Ankara, Kayseri, Niğde, Karabük, Balıkesir ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 25'i kamu görevlisi, 30'u da şirket çalışanı olmak üzere 55 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA