Edirne Belediyesi’ne Empati Ödülü

Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, işbirliğinde gerçekleştirilen I.

Edirne Belediyesi’ne Empati Ödülü
Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Projesi, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği tarafından verilen 2013 Yılın Empati Ödülüne layık görüldü.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, “Proje ile ilgili olarak bu projenin özel gereksinimli çocukların kendi aralarında ve diğer akranlarıyla birlikte spor yapmalarını ve spor yaparken kendi aralarında iletişime geçerek sevgi köprüsünü oluşturmalarını ve halkla birlikte diğer katılımcıların özel gereksinimli birey olarak bu özel çocuklarımızı yakından tanıma imkânı bulmuşlardır. Ve bu proje, bu özel çocuklarımıza empati ile yaklaşılmasını sağlamakla birlikte onları yakından tanıma fırsatını yaratmıştır. Projenin diğer bir önemi de etkinliğin iller arası ve ülkelerarası düzeyde gerçekleştirilmesidir.
Edirne Belediyesi olarak böyle özel bir projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduk. Başkanımız Sayın Hamdi Sedefçi’de, projenin ilk anından itibaren yakından takipçisi oldu ve böylesi güzel bir projenin yılın Empati Ödülü’ne layık görülmesinden dolayı da büyük bir mutluluk duyduğunu iletti” şeklinde konuştu.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nden yetkililer, Edirne Belediyesi’nin ödülünü teslim ederken, “Başta Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi olmak üzere, projede emeği geçen herkese tebrik ediyor ve kutluyoruz.” dediler.
Kaynak: İHA