Rizeli Balıkçılar Da "vira Bismillah" Dedi

RİZE - Av yasağının sona ermesinin ardından Rizeli balıkçılar da Pazar ilçesi Kirazlık Limanı'ndan denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Artvin-Rize Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı ve Pazar Kirazlık Limanı Kooperatifi Başkanı Barış Zaman, av sezonunun başlaması dolayısıyla Pazarlı balıkçılar denize açılmadan önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Nisan 2013 tarihinde başlayan genel av yasağının, gırgır gemileri için 31 Ağustos gece yarısından itibaren sona erdiğini ve yeni av sezonunun başladığını anımsattı.

Balıkçılık sezonunun herkes için hayırlı, uğurlu, bol ve bereketli olmasını dileyen Zaman, "Bugün, balıkçının özlemle beklediği gün. Balıkçılarımıza kazasız, bol avlar diliyorum. Geçen yıl özellikle Karadeniz balıkçılarının yüzde sekseninin tuttuğu balık hamsidir. Geçen yıl hamside müthiş bir azalma oldu. Bu yıl işaretler güzel, hava durumları güzel, balıkçının istediği her şey müsait. Yüce Rabbim bize istediğimiz balığı ağlarımızda, kasalarımızda ve sizlerin sofralarında ucuz ve bol şekilde yemek nasip eylesin" dedi.

Zaman, insanların çoğunun çiftliklerde yetiştirilen balıkları tükettiğini anlatarak, "Mevsim balıkları tezgahlara koyulunca daha ucuz ve organik olacaktır. Bu konuda halktan da bize çok mesajlar geldi. Onlarda bizim gibi sezon açılmasını bekliyorlar. Çünkü ucuz ve taze balık yemek istiyorlar" diye konuştu.

Rizeli balıkçılar daha sonra denize açılarak yeni av sezonuna başladı.

Kaynak: AA