Karamürselli Balıkçılar "vira Bismillah" Dedi

KOCAELİ - Karamürsel ilçesinde yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, okunan duaların ardından avlanma yasağının sona ermesiyle ''Vira Bismillah'' diyerek denize açıldı.

Ereğli sahilinde balık avlama sezonunun başlaması dolayısıyla mevlit okuyan balıkçılar, sezonun bereketli geçmesi için dua ederek denize açıldı.

Ereğli Mezatı'ndaki balıkçılardan Hasan Ersan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, suların sıcak olması nedeniyle balığın kıyılara çok yakın olduğunu belirterek, balıkların açığa çıkmasıyla deniz ürünlerinde bolluk yaşanacağını söyledi.

Ersan, yaklaşık bir ay sonra balığın bollaşacağını dle getirerek, "hamsi, istavrit, palamut, çinekop ve lüfer gibi balıkların bu yıl bol olacağı duyumlarını alıyoruz. Halkımız da balık bol olduğu zaman ucuza balık yiyecek" dedi.

Sezonun ilk gününde Ereğli Balık Hali'ne gelen balıkçıların, hamsi, istavrit, mezgit, karides, çupra, levrek, palamut, dil ve lüfer balıklarını nadiren avladıkarı görüldü.

Ereğli Balık Hali'nde 13 kilogramlık istavrit sandığı 125 lira, kasa fiyatı olarak karides 15-20 lira, turna mezgit 100-120 lira, dil balığı 15-20 lira, kerevit 60 lira, alabalık kolisi 40 lira, çipura kolisi 110 lira, levrek kolisi 110 lira, sardalye sandığı 60 lira, hamsi sandığı ise 100-120 liradan satışa sunuldu.

Kaynak: AA