Giresun Valisi Karahan'dan Dünya Barış Günü Mesajı

Giresun Valisi Hasan Karahan, yeryüzünde akan kan durması, kin ve nefret ortadan kalması, barış, kardeşlik ve hoşgörünün dünyada hakim olması temennisinde bulundu.

Karahan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Karahan, 1 Eylül'ün, barış özleminin dile getirildiği, insan ve toplum olarak sorumlulukların tüm yoğunluğuyla hatırlandığı anlamlı bir gün olduğuna dikkat çekti.

Dünyada bir türlü önlenemeyen savaş ve çatışma ortamında masum insanların öldürülmesi, günümüz dünyasının temel çelişkilerinden olduğuna işaret eden Karahan,"Tüm insanlığı derinden etkilemekte ve geleceğe güvenle bakmasını engellemektedir. Dünyanın birçok yerinde özellikle,Myanmar, Pakistan, Afganistan, Irak,Suriye Mısır gibi ülkelerde çocukların, kadınların, savunmasız insanların ve masum vatandaşların katledilmesi ,yüzbinlerce kişinin sakat bırakılması veya savaş mağduru olarak ülkelerinden göç etmeleri insanın insanlık adına büyük endişelere neden olmaktadır. Yine toplumda korku ve yılgınlık duygusu uyandırmayı amaçlayan ve masum insanları hedef alan 'terör' de, özlemini duyduğumuz barış ortamının önündeki en büyük engellerdendir" dedi.

"Dileğim, uluslararası hak ve adaletin hakim olduğu, barış, huzur içinde refah seviyesi, yaşam kalitesi sürekli artan bir devletler ailesinin dünya üzerinde devam etmesidir" diyen Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunların fazla olduğu bir coğrafyada yer alan Ülkemiz, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip kökleşmesi için çabalarını sürdürmekte, hatta Suriye ve Mısır başta olmak üzere birçok ülkede akan mazlum kanının durması, demokrasinim yerleşmesi ve bölgede barış ve istikrarın sağlanması için verdiği mücadele tüm dünya ülkelerine bir ders niteliğindedir. Bu anlamlı günde en büyük temennim; yeryüzünde akan kan dursun, analar ağlamasın, feryatlar yükselmesin, ocaklar sönmesin, çocuklar yetim kalmasın, kin ve nefret ortadan kaksın, barış kardeşlik ve hoşgörü hakim olsun"

Kaynak: AA