Chp Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Chp Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı
Senem Mesajında, ’’Her geçen gün şiddetin, çatışmaların ve acının arttığı bir iklimde, barışa hasret olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü karşılıyoruz. Ülkemizde yaşanan kimi olaylarda ‘barış’ adına sınıfta kaldığımız bir yılı da geride bırakırken, emperyal güçlerin hedeflerine ulaşmak için başını çektiği savaş kışkırtıcılığının zirve yaptığı Ortadoğu’da, kanlı bir savaşa her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz. ’Savaş istiyoruz’ demeden, ‘bölgeye demokrasi götürme’ söylemleri ve halkı savaşın gerekliliğine inandırmak için yürütülen algı yönetimi, bizi ve dünyayı yeni savaşların, çatışmaların ve gerilimlerin ortasına doğru itmektedir. Demokrasi, insan hakları ve adalete ilişkin sorunlarımızın artarak devam ettiği ve her geçen gün yalnızlaşmaya doğru yol aldığımız bu ortamda yürütüldüğü söylenilen dış politikanın ve ‘savaş yanlısı’ söylemlerin ülkemizin bugününe ve geleceğine yarar getirmeyeceği son derece açıktır.

Bu durum, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini oluşturan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ sözleriyle de taban tabana zıt bir görüntü oluşturmaktadır.

Hal böyleyken, ‘her şeye rağmen barış’ demek, her zamankinden daha kıymetli görünmektedir.

Hepimize düşen görev insan hakları, demokrasi ve hukukun evrensel ilkeleri ışığında barış mücadelemizi birleştirmek ve ortaklaştırmaktır. Bunu da ancak, ön yargılarımızdan kurtularak, kime yapıldığı ya da kimden geldiğine bakmadan sadece haksızlığa ve zulme karşı durarak gerçekleştirebiliriz.’’
Senem, ’’Tüm bu düşüncelerle, adil ve kalıcı bir barış ortamının oluşturulabilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için başta düşman savaş hukukunu uygulamaya koyanları sağduyulu davranmaya ve herkesi barış etrafında bir ve birlik olmaya davet ediyoruz.

Barışcıl her tür talebe karşı barışcıl tepkiler gösterilmesi umuduyla, savaşsız ve barış içerisinde yaşayan bir dünya dileyerek 1 Eylül Dünya Barış gününü kutlarız.’’
Kaynak: İHA