Bayburt'ta Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin "Bu şehrin geleceğini şekillendirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağın görsellik çağı olduğunu ifade ederek, binaların cephe tasarımına ve boyalarına müdahale ettiklerini, çatılarda yönetmelik değişikliği ile estetik bir görüntü oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti.

Yapı kullanma izni vermeden önce binanın şehre ne kattığına dikkat ettiklerini dile getiren Polat, "Yapı kullanma izni dosyasına mutlaka bir bina ya da bina stokları fotoğrafları eklemek suretiyle bu şehrin geleceğini şekillendirmeye gayret ediyoruz. Geriye kalıyor şehrin ilk yerleşim yerlerindeki yapı stoklarının değişmesi. Bunun için de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile özellikle kentin eski yerleşim yerleri olan Karasakal, Veysel, Veli Şaban ve Zahit mahallerinde büyük bir kentsel dönüşüm projesi çalışmalarımız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı 6306 yasada düzenlenen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü Kanunu çerçevesinde şuanda bu mahallelerde bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Polat, bu çalışmaları yaparken amaçlarının tepelerden oluşan Bayburt'un turizm potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Özellikle şehir plancılar ve turizm uzmanları tepelerden oluşan şehirlerin hele ortasından bir nehir akıyorsa ve yine şehirle bütünleşmiş 2 bin yıllık bir kalesi varsa bu şehrin turistik bir görünüm kazanabilme potansiyeli çok yüksektir. Bu şehrin eski ve yeni yerleşim mekanlarını, eskisini de biraz daha gündeme katmak suretiyle, eski yapı malzemesini yerel yapı malzemesinde değerlendirmek suretiyle bu şehirde görsel bir kimlik oluşturmaya gayret ediyoruz. Şehrin geleceğine inanıyoruz ve ümidimizi bağladık. Bu konuda da adımlarımızı emin şekilde atmaya devam ediyoruz"

Kaynak: AA