18. Didim Barış Şenliği'nde Barış Koşusu Gerçekleştirildi

Aydın’ın Didim ilçesinde bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Didim Barış Şenliği etkinliklerinin ikinci günü Geleneksel Barış Koşusu ile başladı 18. Didim Barış Şenliğinin ikinci günkü etkinlikleri Apollon Tapınağı ile Altınkum arasında yapılan barış koşusu ile başladı.

18. Didim Barış Şenliği'nde Barış Koşusu Gerçekleştirildi
Apollon Tapınağı ile Altınkum Plajı arasında yapılan barış koşusunun startı Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından verildi.

Düzenlenen Barış koşusuna ilçede yaşayan İngiliz uyruklu vatandaşlar da katıldı.

Koşunun startı öncesi konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Her yıl geleneksel olarak yapılan Didim Barış Şenliklerinin bu yıl 18’ncisini gerçekleştirdiklerini dikkat çekerek “Barış şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz barış koşusunu her yıl gerçekleştiriyoruz. Dünyamızda açlık ve savaş çok fazla. Ama biz Ege’nin şirin tatil beldesi Didim’den dünyaya barış meşalesi yakıyoruz. Dünyadaki savaş çığlıklarının, emperyalistlerin savaş üzerinden değiştirmekte olduğu ekonomilere karşın biz burada Didim’den, Türkiye’den barış meşalesini yakıyoruz. Ümit ediyorum ki bizim bu yakmış olduğumuz meşale bütün dünyada görünür” dedi.

Gerçekleştirilen 5 km’lik Barış Koşusunun bu yıl ilk kez 3 yarışmacı bir arada girdi. Yarışmanın birinciliğini Ali Çetin, Rıza Bulut ve Ünal Ergeç paylaşırken ikinciliğini İngiliz Derek Leıtch üçüncülüğünü ise Özkan Duman elde etti. Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Şenliğin son gününde düzenlenecek ödül töreniyle alacak
Kaynak: İHA