Hacıbektaş Belediyesi Tarafından Düzenlenen Şiir ve Öykü Yarışması Sonuçlandı

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 16-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 50. Ulusal ve 24. Uluslar arası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen kısa öykü ve şiir yarışması sonuçlandı.

Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri törenlerin resmi açılış programında verilecek.
Konuyla ilgili Hacıbektaş Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, seçici kurul değerlendirmesine göre öykü yarışmasında Fehmi Salık'ın “İkizler” isimli öyküsü birinci olurken, Hasan İpek'in ''Önyargı'' isimli öyküsü ikinci ve yine Hasan İpek'in ''Bahar gelmiş memleketimin bahçesine bağına'' isimli eseri üçüncü oldu.

Serbest vezin şiir dalında ise Mustafa Ermin’in ''Savat'' isimli şiiri jüri tarafından birinciliğe layık görülürken, Saltuk Buğra Bıçak’ın “Kör kuyularından çıkmak” isimli şiiri bu kategoride ikinci ve Remzi Koç’un “Oğul” isimli şiiri de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Hece vezni şiir yarışmasında da “Bakarım” isimli eseri ile Kamber Nar birincilik ödülünün sahibi olurken, Ali Rıza Uğurlu, ''İlim İlmi, ilim kendin bilmektir” isimli şiiri ile ikinci ve Fikret Dikmen’de ''İlim Yaz'' isimli çalışması ile de üçüncü oldu

Kaynak: İHA