“bayramlar, İnsanların Kardeşçe Kucaklaştıkları Günlerdir”

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, bayramların, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günler olduğunu belirterek, “Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

“bayramlar, İnsanların Kardeşçe Kucaklaştıkları Günlerdir”
Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.” dedi.

Başkan Sedefçi, açıklamasında, Edirne Halkı’nın Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, “Bayramların getirdiği coşku içerisinde sevdiklerimizle birlikte olabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlarda manevi güzel duyguların getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Yeryüzünde yaşayan tüm insanların dayanışma içinde birbirlerine saygı ve sevgi içinde yaşamalarını diler, Edirne halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi açıklamasında ayrıca, Edirne Belediyesi olarak, Ramazan Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ambulansının 24 saat nöbetçi ekiplerin hazır bulundurulacağını belirtti.

Başkan Hamdi Sedefçi, açıklamasında, “Edirne Belediyesi olarak, Ramazan Bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ambulansının 24 saat nöbetçi ekipleri halkımızın hizmetinde olacaktır. Ayrıca, Edirne Belediyesince, bayramın birinci günü olan 08 Ağustos 2012 Perşembe günü bayram namazından sonra Belediye önünden Buçuktepe ve Acıçeşme mezarlıklarına mezarlık ziyareti amacıyla ücretsiz sefer düzenlenecek.” dedi.


Başkan Hamdi Sedefçi, Ramazan Bayramı boyunca 3 gün süre ile (08-09-10 Ağustos) araç park yerlerinden ücret alınmayacağını ifade ederek, “Ramazan Bayramı süresince Belediye nöbetçi ekipler oluşturuldu. 3 gün sürecek Ramazan Bayramı tatili nedeni ile vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon ile ilgili şikâyetlerini Belediyenin 2139140-43 ya da 153 numaralı telefonlarına iletebilecekler. Oluşturulan nöbetçi ekip, ihbara göre merkezden ilgili yerlere yönlendirilecektir” dedi.

Kaynak: İHA