Şeker ve Tatlıda Ucuzluk Uyarısı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Ramazan Bayramı’nda ikram edilecek tatlı ve şeker alışverişinde ucuza yönelinmemesini işi yapan kişilerin tercih edilmesini istedi.

Şeker ve Tatlıda Ucuzluk Uyarısı
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, bayram kültürünün parçası olan ve misafirlere ikram edilen şeker ve tatlı konusunda uyarılarda bulundu.

Ramazan Bayramı’nda şeker ve tatlının çok tüketildiğine dikkati çeken Sevimçok, bayram dolayısıyla "merdiven altı" denilen yerlerde, sağlıksız koşullarda şeker ve tatlı üretiminin arttığına işaret ederek, vatandaşların ucuz ürünler konusunda duyarlı olmasını istedi.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve ucuz ürünleri tercih ettiğine değinen Sevimçok, “ Kesinlikle ucuz ürünleri halkımıza almalarını önermiyoruz. Ucuz ürün, her zaman düşük maliyetle yapılmıştır. Bu üretim sırasında ucuz yağ, kalitesiz şeker gibi ürünler kullanılır. Vatandaşın sağlığıyla oynanır. Vatandaşlarımız üretim izni olan iş yerlerini tercih etsinler. Mümkün olduğunca bildikleri çarşı esnafını tercih etsinler. Alırkende esnafa üretim izin belgelerini ve ruhsatlarını sorsunlar. Vatandaşlarımız ucuzu tercih edebilirler. Ama ucuz almaktansa yarım veya bir kilo eksik alıp, kaliteli ürün almak daha faydalı olacaktır” diye konuştu.

Bazı dükkanların camlarında ‘ 5-8 liraya tatlı siparişi alınır’ yazısı yazdığını işaret eden Sevimçok, “ 5 liraya, 8 liraya tatlı olmaz. Maliyetini kurtarmaz. Girdilerin pahalı olduğu yerde bu fiyata tatlı olmaz. Her şeyin bir bedeli var. Biraz daha dikkatli olmak gerekir. Ucuzdan daha ziyade bilinilir ve güvenilir yerden tatlı almak hem sağlığımız hem de damak tadımız için iyi olur. Vatandaşımız, tatlıyı tatlıcıdan, ekmeği fırıncıdan, şekeri şekerciden alsınlar. İşi yapan kişiyi tercih etsinler” dedi.

Sevimçok, kalabalık caddelere kurulan giyim tezgahlarının ise tercih edilmesini belirterek, “ Çünkü bu kişiler sadece bayram alışverişi için gelirler. Ürünle ilgili bir sıkıntınız olduğu zaman muhatap bulamazsınız. Hem de gelirimiz başka yere kaymış olur. Öncelikli olarak bu şehrin esnafından alışveriş yapalım. Yapılan her alışveriş şehrimize katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA