Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in açıklaması

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, 250 milyon liraya mal edilecek Musabeyli Cemil Çiçek Barajı'nın, Yozgat’ın, Yerköy’ün ve Organize Sanayi Bölgesinin su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Ak Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in açıklaması
Musabeyli Cemil Çiçek Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak Şantiye Şefi Yusuf Özkır ve DSİ Yozgat Şube Müdür Vekili Avni Yılmaz’dan bilgi alan Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ın, Yerköy’ün ve Organize Sanayi Bölgesinin su ihtiyacını karşılayacak ve ayrıca tarımsal sulamada da kullanılacak olan Musabeyli Cemil Çiçek Barajında 30 eylül itibariyle su tutulacağını kaydetti.

Barajın 48 milyon metreküp su tutabileceğini ifade eden Milletvekili Başer, “Bu barajdan hem Yozgatımız hem Yerköy ilçemiz hem de Organize Sanayi Bölgemiz, 50 ile 100 yıl su ihtiyacını karşılayacak. Bunun dışında tarımsal sulamada da kullanılacak. Barajın yaklaşık maliyeti 250 milyon liradır ve bu Yozgat’ın en büyük devlet yatırımlarından birisidir. Şuan itibariyle baraj gövdesinin yüzde 95’i bitmiş durumda 15-20 günlük bir işleri var 30 Eylül 2013 tarihinde suyunu tutmuş olacağız. Barajımızın Yozgatımıza, Yerköyümüze ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Baraj inşaatıyla birlikte su ishale hattı, tüneller ve arıtma tesislerinin de inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Başer, “İnşallah 2014 yılının sonlarında hem Yozgat hem de Yerköy suya kavuşmuş olacak. AK Parti olarak Yozgat halkına en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Milletvekili Başer, daha sonra Tayip deresinden gelen suyu baraja taşınmasını sağlayacak tünelde ve arıtma tesisinde de incelemelerde bulunarak, şantiye şeflerinden bilgi aldı. Milletvekili Başerin baraj inşaat gezisine AK Parti Merkez İlçe Başkanı Musa Halıcı ve diğer parti yönetim kurulu üyeleri de katıldı

Kaynak: İHA